Trka za izgradnju deonice Bijača - Počitelj

Bez autora
Jan 25 2011

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) danas je dala saglasnost na evaluacioni izvještaj o rezultatima pretkvalifikacionog konkursa za izgradnju autoputa na trasi Koridora 5c, deonica Bijača - Počitelj, poddeonica Bijača - Kravice. Sledi saglasnost EBRD-a na tendersku dokumentaciju i poziv pretkvalificiranim kompanijama/konzorcijima za pripremu finansijske ponude. U skladu sa evaluacionim izveštajem pretkvalifikacione uslove su u potpunosti zadovoljile sljedeće kompanije/konzorciji: Swietelsky – Austrija, J&P – Avax s.a. – Grčka, Konzorcij GP Put Sarajevo BiH i Vijadukt – Hrvatska, BH Konzorcij Euroasfalt Sarajevo, ŽGP Sarajevo i Hidrogradnja Sarajevo5., Hidroelektra Niskogradnja – Hrvatska, Konzorcij CEA - Italija, Grazzini Italija i Zagorje Tehnobeton Hrvatska, Strabag – Austrija i Osijek - Koteks – Hrvatska.

Trka za izgradnju deonice Bijača - PočiteljEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) danas je dala saglasnost na evaluacioni izvještaj o rezultatima pretkvalifikacionog konkursa za izgradnju autoputa na trasi Koridora 5c, deonica Bijača - Počitelj, poddeonica Bijača - Kravice.

Sledi saglasnost EBRD-a na tendersku dokumentaciju i poziv pretkvalificiranim kompanijama/konzorcijima za pripremu finansijske ponude.

U skladu sa evaluacionim izveštajem pretkvalifikacione uslove su u potpunosti zadovoljile sljedeće kompanije/konzorciji: Swietelsky – Austrija, J&P – Avax s.a. – Grčka, Konzorcij GP Put Sarajevo BiH i Vijadukt – Hrvatska, BH Konzorcij Euroasfalt Sarajevo, ŽGP Sarajevo i Hidrogradnja Sarajevo5., Hidroelektra Niskogradnja – Hrvatska, Konzorcij CEA - Italija, Grazzini Italija i Zagorje Tehnobeton Hrvatska, Strabag – Austrija i Osijek - Koteks – Hrvatska.

Konzorcij “Konstruktor Hrvatska, Putovi Grude BiH i HP Investing Mostar BiH”, je uslovno zadovoljio prekvalifikacione kriterijume, pa je u obavezi, do poziva za preuzimanje tenderske dokumentacije za izradu finansijske ponude, da dostavi dodatne dokaze o ispunjavanju pretkvalifikacionih uslova. U suprotnom, konzorcij neće moći da preuzme tendersku dokumentaciju za izradu finansijske ponude.

Kako je saopštio v.d. direktor JP Autoceste FBiH Erdal Trhulj, JP Autoceste FBiH će u naredna dva dana dostaviti na saglasnost EBRD tendersku dokumentaciju za izradu finansijske ponude. Nakon dobijanja saglasnosti na istu prektvalifikovane kompanije ili konzorciji će biti pozvani da istu preuzmu i pripreme svoje finansijske ponude.

Od prijavljenih kompanija ili konzorcija na poziv za prekvalifikaciju, uslove nisu ispunili: SCT d.d. – Slovenija, Integral Inžinjering Banja Luka - BiH, Konzorcij Sepa Italija i Mucić & Co.- BiH i Ingra – Hrvatska, koja je bila prijavljena u konzorciju sa kompanijom Osijek - Koteks - Hrvatska.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik